| Autor |
Wiadomość |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 7:04 pm Temat postu: HP w Rzeszowie... |
|
|
Zakladam ten topik po wczesniejszym porozumieniu z Templariuszem. Jako ze spora ilosc osob przerzuca sie na HP wydaje mi sie ze czas o tym powaznie pogadac.
Stacja "klubowa" jest juz kupiona przeze mnie i zalezaloby mi na zwrocie poniesionych kosztow (180zl).
Druga sprawa jest zaopatrzenie nas na polu w powietrze, jako ze jestem najbardziej zorientowany w temacie to go przedstawie(zeby nie bylo zbednych pytan). Na dzien dzisiejszy w powietrze zaopatrzamy sie razem z szanownym kolega Kogutem w Podkarpackim Centrum Nurkowym REBEKA. Cena jest bardzo konkurencyjna(ostatnio wyszlo nam mniej za HP niz jak bysmy sie nabijali CO2). Jedynym mankamentem pozyczania butli u nurkow jest to ze oni tez maja wyjazdy w weekendzie i nie zawsze sa sklonni ja pozyczyc (ostatnio wyprosilismy tylko 6litrowa...). Dlatego tez zastanawiam sie czy nie bylo by fajnie i praktycznie zrobic zrzutke na butle(tak czy innaczej kiedys takiego zakupu na pewno bedziemy musieli dokonac). Akurat jest fajna okazja na allegro:
http://www.allegro.pl/item107497998_butla_20_l.html
Butla jest 20 litrowa(co jest niespotykane) i z naszych doswiadczen wynika ze na takiej butli przy nabiciu jej do 230 atmosfer bedzie moglo pograc 5 osob z duzym "rozrzutem" kulaskow,6 z troche mniejszym.
Czekam na wasze opinie i ewentualne deklaracje na zakup (przemyslane deklaracje!) butli jak rozwniez osob ktore beda korzystac ze stacji. To by bylo tyle... _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
Serwis, kule i wogole;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wroobix Rekrut
|
Wysłany: Nie Cze 04, 2006 4:52 pm Temat postu: |
|
|
butla rzeczywiscie okazja - troche zapultane informacje sa odnosnie opisu butli (200 czy 300 bar). natomiast pojemnosc jest rzeczywiscie imponujaca. gdyby bylo sporo chetnym osob to ja sie jak najbardziej dorzuce (mimo ze jescze nie mam hp) bo szkoda byloby przepuscic ta aukcje (jeszcze 2 dni)
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xuxes Rekrut

|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 7:10 am Temat postu: |
|
|
Chetnie dorzuce sie do tej butli, czesto grywam u was na Albigowej i wtedy bym sie dobijal, bo to CO2 jednak troche rozpieprza jajona. Tak ze mysle, ze sie dogadamy w niedziele jak oczywiscie bedziecie grali i nas zapraszacie.
Xuxes - Storm Lubaczów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 3:24 pm Temat postu: |
|
|
Butla poszla za 600zl czyli za cene minimalna  _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 9:23 pm Temat postu: |
|
|
patryk, kupmy butle, ja moge dac kase, pozniej bedziemy brali poporostu kase za nabicie lub za dzien jak z co2 ma sie sytuacja.
lecz my bedziemy brali 10 zl za dzien od łepka za HP, az mi sie zwroci kasa za butle i Tobie za stacje, tylko kiedy wogole by byli chetni ?
Bo jesli jest nas dwoch + psvadek to wystarczy nam max 10 litrowa butla na dwóch lub trzech.
ewentualnie za stacje mozemy tak sie rozliczyc :
stacja 180 zl jest nas dwoch wiec ja Ci daje 90 zł za nia bo we dwóch korzystamy.
Dochodzi trzecia osoba, wowczas 180 zł / 3 = 60 zł
jako ze my dalismy po 90 zł a przy 3 osobach zrzutka wychodzi 60 zł - to dzielismy sie tym 60 zł we dwóch po 30 zł i wtedy wychodzi ze kazdy z trójki dał 60 zł
Kiedy dolaczy sie 4-ta osoba:
180 zł / 4 = 45 zł
wiec czwarta osoba daje 45 zł a my w trójke wtedy dzielimy sie po 15 zł i wtedy :
90 - 30zł z trzeciej osoby - 15 zł z czwartej osoby = 45 zł czyli tyle samo ile dala czwarta osoba.
itd. wowczas zawsze kazdy da tyle ile trzeba. i z kazda nowa osoba ta nowa bedzie nam oddawac.
To nie przejdzie z butla  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ruda Wyzwolona Weteran
|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Mnie też doliczcie do butli-jeszcze francy małej nie mam,ale kiedyś trza bedzie kupić,ino z kasą już nie bardzo,a perspektywy ciulowe.Chyba,że jest wśród nas jakiś sponsor... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 10:37 pm Temat postu: |
|
|
QRW...to dopiero teraz sie Piiiii obudzily moje misie cukrowe z zimowego snu!! Jak taka fajna okazja przeszla kolo nosa!! Butla 230 atmosfer 20 litrow za 600 zetow!! W pindolka mnie cmoknijcie- ja juz z inicjatywa nie wyjde  _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hash Weteran

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 10:57 pm Temat postu: |
|
|
patryk nie wściekaj sie o stacje bo kase dostaniesz z klubu, ZCW zalezy tylko od Tomka jak sie pojawi, a ostatnio zachorzał.
a co do butli to jak była okazja to trzeba było brać z Kogutem i obciazac kazdego za nabicie, kasa by ci sie zwróciła. ja byłem zdala od kompa i nie śledziłem sytuacji, ale tez bym ci dołozył nawet bez HP w domu, a ty dupa jesteś mogłeś mnie pomęczyć o to w zabajce .
Skoro juz po sprawie to pora czekać na kolejną okazje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Igor Weteran

|
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 10:46 am Temat postu: |
|
|
Kaska za stacje zostanie oddana - ustalimy tylko kto będzie się zrzucał, co do butli to kupcie matke, ja się dołoże.
Tak wiec prosze by napisać liste osób które będą z HP korzystać i koszta stacji i butli zostaną na te osoby rozłożone.
Kogut i Patryk - prosze zakupić butle, ja się postaram by kaska zeszła, a wcześniej lista osób tak by potwierdziły one chęć współfinansowania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chrabcio Rekrut

Dołączył: 04 Paź 2005 Posty: 41 Skąd: drzewiej Krzemienica teraz W-wa
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 10:00 am Temat postu: |
|
|
Witam,
Ciekawą opcją jest również dzierżawa 30-40L butli technicznej na HP, nie wiem jak ceny Podkarpackie ale w W-wie za 24 miesiące dzierżawy butli HP jest to 350 PLN brutto za 30L, do tego tylko koszt nabicia wiatrem.
np tu: http://www.polpoz.com.pl/podstrony/clinde.html co prawda butla troche nieporęczna ale za to pojemnością wynagradza, a chętnych Wam przybędzie bo właśnie drogą kupna-sprzedaży moja butelka HP przeszła w ręce Suszki
Inna opcja to 4L małe HP, mi starcza na jakieś 2000 kulek.... cena 125PLN na allegro. Koszt nabicia 4PLN.
PS: gracie w długi weekend? _________________ podpis is being constructed |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 10:21 am Temat postu: |
|
|
| taka mala jest spoko lecz problem pojawia sie kiedy np. chcemy wyjechac na weekend np. na 2-dniowa gre, wowczas taka mala moze nie starczyc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 3:24 pm Temat postu: |
|
|
Oki ciagne dalej ten watek w zwiazku z tym ze dalej nie zebralem kasy za stacje. Prosze w tym temacie sie deklarowac kto z niej bedzie korzystal wtedy 180 podzielimy na ilosc osob i kazdy sie dolozy. Tak wiec prosze o deklaracje... _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ruda Wyzwolona Weteran
|
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 4:39 pm Temat postu: |
|
|
| ja. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Igor Weteran

|
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 5:54 pm Temat postu: |
|
|
1. Patryk
2. Igor |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 10:06 pm Temat postu: |
|
|
1.Patryk
2.Igor
3.Rudy
4.Kogut
na pewno tez psvadek, ale jak dla mnie sprawa jest oczywista.
Czytaj wyzej jak mozna pobierac kase w przyszlosci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|