FAQ Użytkownicy Grupy Galerie Rejestracja Zaloguj
Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Szukaj

ExtremeDay - turniej speedball
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> News & General Chat
Autor Wiadomość
kogut
Site Admin

PostWysłany: Wto Lut 07, 2012 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

potrzebne bedzie rusztowanie... conajmniej ze 6 konstrukcji na 3 metry... te nasze pordzewiałe rurki to tylko problem za każdym razem.
Kolejna sprawa, promocja sportu to jedno... ale niech koszty poniesie miasto/organizator - nie wiem jak oni się na to zapatrują i jak to wygląda; ale jak mam caly dzień zapierdzielać aby sobie zagrało 10 osób - a my nie to trochę porazka. Po za tym na extreme day bedzie duzo ludzi pewnie i duzo burdelu, zamieszania... a zatem też więcej pilnowania aby było w miare bezpiecznie.

Wiec albo rozkladamy pole, gramy sobie sami, zapraszamy druzyny z regionu aby sobie popykać wsród widowni; albo użeramy się z "komercją". Pierwsza opcja = lepsza promocja / wieksze zainteresowanie itp. Wtedy rozkladanie tego, koszty wszystkie ponosimy sami... jeśli zaś miasto czy extreme day chce mieć to dla ludzi to niech dadzą kasę na organizację, bo zapierdzielanie przy tym caly dzien i pół nocy dla garstki ludzi która zagra i to zagra tak że w ogole to emocji nie wzbudza wsród widowni; moim zdaniem ma małe szanse na promocję sportu jako tako wiec nie ma sensu.

Ta kwestia musi być rozwiązana... albo jakoś dogadania z organizatorami, czego oni wlasciwie chcą.
Mefisto
Plutonowy

PostWysłany: Wto Lut 07, 2012 6:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym byl za pseudo turniejem na podobnych zasadach jak byl w trzesni, dla reklamy ( granie bardziej na pokaz niz na pkt).A jezeli miasto da kase to mozna pozniej ta komercje zrobic, bo nie sadze ze przyjedzie 20 druzyn i turniej by caly dzien zabral, a jezel by komercji nie było to luuzne pykanie.Wszystko zalezy jak na to sie rzad zapatruje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lukas
Weteran

PostWysłany: Sro Lut 08, 2012 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Igor napisał wyraźnie, że miasto kasy nie da i, że to ma być prawdziwy speedball - więc wg mnie dobrze zorganizowany turniej.

Dobrze zorganizowany turniej to nie pseudo turniej, nie luźne gierki (na zasadzie łapanki teraz ja i ty a później oni), ani nie komercja. Muszą być stałe składy, wpisowe (dla tych, którzy pomagają jakaś zniżka), sędziowie, nagrody, ceremonia wręczania, czerwony dywan i orkiestra. Ewentualnie można zrobić przerwę i wtedy zrobić komercje. Tych, którzy organizują/pomagają/sędziują i chcieliby zagrać trzeba podzielić na dwie grupy, że mogli (jak się dobrze zaplanuje się uda). Trzeba też ustalić min. liczbę drużyn poniżej, której turniej się nie odbędzie.

Przy takiej imprezie najważniejsze jest bezpieczeństwo. Tak jak Kogut pisze, trzeba min. 6 rusztowań zakotwiczonych do ziemi, siatkę paintballową dookoła całego pola, strefę dla ludzi, graczy, chrono i HP.

Tyle mojego mądrzenia Smile
Igor
Weteran

PostWysłany: Pią Lut 10, 2012 10:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jest miasto kaski nie da - sami organizatorzy w głównej mierze bazują na sponsorach.
Dostałem mapkę gdzie jest możliwe rozłożenie pola - umówię się z organizatorami podjedziemy teren obczaić czy się da coś zorganizować.
kogut
Site Admin

PostWysłany: Pon Mar 19, 2012 2:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i jak sprawa wyglada? wiadomo cos juz?
Sioko
Szeregowiec

PostWysłany: Sob Kwi 07, 2012 6:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też jestem ciekawy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> News & General Chat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: