| Autor |
Wiadomość |
artur_b Weteran
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 2:56 pm Temat postu: Sprzątanie świata |
|
|
22. IX. o 13:00 wyjeżdża UAZ spod delikatesów Centrum. Ma jeszcze 3 wolne miejsca , tak więc chętni na organizacje pola na cegielni mogą czuć sie zaproszeni. Będziemy wiercić, kosić, ciąć, etc., etc., etc....
Strój wyjściowy to mocne robocze ubranie i w miare możliwości rękawice robocze. Około 18:00 dołączy do nas Igor.
Ja wracam około 18:15 (transport), można będzie też pewnie zostać na II turę i wrócić z Igorem.
Zainteresowanym szczegółowych informacji udzielam pod gg: 1287250 lub gsm: 0661 404 808. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leszq Rekrut
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 9:04 pm Temat postu: |
|
|
| A oponki tubylcy nie zabrali ??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 7:31 pm Temat postu: |
|
|
Hej.
Ekipa ktora jutro jechac bedzie kontynuowac porzadki na cegielni prosilbym o zajecie sie dopieszczeniem dolnej czesci pieca w ktorej sie gra oraz polem "oponowym" i jego okolicami. To jest priorytet, dalsze dzialania wg. wlasnej woli i pomyslow.
Pozdrawiam
A. _________________ organizacja imprez | wieczory kawalerskie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trugoy Rekrut
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 10:53 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Ekipa ktora jutro jechac bedzie kontynuowac porzadki na cegielni prosilbym o zajecie sie dopieszczeniem dolnej czesci pieca w ktorej sie gra oraz polem "oponowym" i jego okolicami. To jest priorytet, dalsze dzialania wg. wlasnej woli i pomyslow. |
ok my jedziemy o 10 jak ktos ma ochote cos pomoc tudzież zrobic to zapraszamy,my do 15-16 jestesmy bankowo...
pozdrawiam ! _________________ trugoy aka yogurt
_________________ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Pon Paź 03, 2005 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli chodzi o przeszkody to czy ktos sie zastanawial nad beczkami?? Mozna by odwiedzic jakis skup zlomu w okolicy i sie popytac. Beczki nie są cieżkie wiec raczej ich nikt nie zawali. Wywalilo by sie dno, a komu poza nami przyda sie dziurawa beczka? Moim zdaniem to dobry pomysl, dwie beczki odwalaja robote za 14 opon... _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
Serwis, kule i wogole;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fox Szeregowiec

|
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 9:17 am Temat postu: |
|
|
no no nie glupi pomysl ,lekko wkopana w ziemie byla by stabilniejsza .. sprawa do obadania  _________________ gadu: 35809 / zemsta klonów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 11:20 am Temat postu: |
|
|
Myślałem już o tym chwile temu. Na skupie złomu k. Boguchwały wołają sobie 15 zł za beczke w dobrym stanie. Przerdzewiałych nie ma co brać, bo sie ktoś pokaleczy w impecie walki. Poza tym skoro ukradli latarnie z dachu która ważyła nie wiele więcej (bo rozmawiamy chyba o tych dużych beczkach, sięgających ciut wyżej pasa), to stojącej na gruncie beczki nie zawalą?
Trzeba by ją wbetonować.
Zastanawiałem sie za to nad postawieniem jakiegoś murku. Gruz tam z tego co pamietam leży, gdyby przywieźć troche cementu i coś pokombinować... Jeden głupi murek daje dużo.
Druga rzecz, to masa drewna leżącego na miejscu. Ostatnio zaczęliśmy robić stół i ławki. Można majsterkowanie rozwinąć do choćby bunkra (czy mostku nad rowem między domkami w którym niestety zaległa woda). Z tych leżących desek i pali można jeszcze niejedno zrobić, trzeba jedynie zrobić to tak (albo z takiego drewna), żeby go szybko nie wynieśli. Ja myśle że mamy wszystko (materiał, pomysły, chęci, miejsce) oprócz jednego - majstra.
Trzeba wyznaczyć człowieka, który rozpalałby ducha w społeczeństwie śpiewając pieśni patriotyczno-robotnicze ;) i był "pierwszym młotkiem" braci budowlanej.
Najlepiej ktoś po Politechnice ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hash Weteran

|
Wysłany: Wto Paź 04, 2005 2:25 pm Temat postu: |
|
|
| Hellbringer napisał: |
Najlepiej ktoś po Politechnice  |
Na mnie nie patrzcie:) śpiewać nie lubie.
Umiejętnosci we władaniu piłką i młotkiem mam, ale zeby majstrem od razu.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kozi Gość
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2005 2:25 am Temat postu: |
|
|
Hash to bumelant tak jak na avatarku wiec na niego nie ma co liczyć hehehe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2005 7:35 am Temat postu: |
|
|
Być może Albigowa to coś więcej niż widać : podobno w bezpośrednim sąsiedztwie znajdują sie spore lasy (zaczynające sie na prawo od komina stojąc twarzą do cegielni od strony parkingu). Pojade je dziś obejżeć i sfotografować. Cdn... _________________ organizacja imprez | wieczory kawalerskie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2005 12:30 pm Temat postu: |
|
|
Wstępny rekonesans zapowiada sie dość obiecująco: w bezpośrednim sąsiedztwie cegielni są spore połacie lasu. Część tuż przy cegielni jest gęsta i pagórkowata, ale dalej jest już nieźle. Ostatnio spotkałem tam nagonke i myśliwych, więc trzeba będzie uważać, żeby to nas śrutem nie pomalowali.
Przy najbliższej grze trzeba zrobić nagonke w lesie na ciekawy skrawek do gry. _________________ organizacja imprez | wieczory kawalerskie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ponury Grzybiarz Rekrut
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 1:10 am Temat postu: |
|
|
jak chodzi o deski to w drewpolu troche od drogi na boguchwale maja duzo takich 200x7x1 desek z plyty wiorowej, i mozna to brac za darmo, to juz jest polaczone po 5 ze wychodzi z tego taki krawedziak 7x7, mozna to rozmontowac i jest duzo desek, z tego mozna taka plyte zbudowac, usztywnic i cos zrobic, maja tez taka dykte 20x200x0,5, i inne rzeczy tez, a kolo pily to duzo scinek z plyty meblowej, czasem duze kawalki, ale tam wlasnie wszytsko to raczej odpady z plyty wiorowej, nie wiem co sie z tym dzieje jak nasiaknie woda:]]], ale niedlugo jade do tartaku tez po jakies odpady na regal do piwnicy, to zobacze czy jest tam cos ciekawego czy same scinki.
ale mysle ze nawet jak w tartaku nic nie bedzie to z tymi deskami wiorowymi mozna cos zakombinowac, najwyzej specznieja i sie rozleca, trudno, ale na gorne pietro mysle by sie nadaly,
a te dziury w podlodze to wlasnie mozna tak pozatykac: kawalek tej dykty podbity kawalkiem deski, tak ze przekatna=srednica otworu i mysle by sie trzymalo)
jak ktos by jechal jescze kiedys to ja jestem chetny jka mi nic nie wypadnie, tez mam wkretarke ale hehe 100zl stala to pewnie palerem nie grzeszy:]] ale mam pare pomyslow jak usztywnic te opony _________________ Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie pomyślę, po co ja tyle myślałem, aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyslił... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radar Rekrut
|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 1:59 pm Temat postu: |
|
|
| Panowie nie potrzeba nigdzie kupowac drewna mamy cala ta suszarnie i mozna tam uatrakcyjnic teren przemieszczajac niektore elementy suszarni w miejsca troszke lepsze trzeba by sie zebrac w sobote np kolo 5 maja wziasc ze soba tylko mlotki jakies pily kilka lopat ja kupie gwozdzie i mozna z tego materialu co tam jest wykombinowac kilka fajnych miejsc piszcie kto jest chetny i wtedy przynajmniej bedzie wiadomo jakimi silami dysponujemy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radar Rekrut
|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 2:02 pm Temat postu: |
|
|
| a zapominialem jeszcze dopisac jak by mial ktos agregat pradotworczy to bylo by super jak by mogl zabrac ze soba |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|