| Autor |
Wiadomość |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 2:36 pm Temat postu: Amatorski Turniej Paintballowy. |
|
|
Rzeszowski klub paintballowy Confederates planuje zorganizowac amatorski turniej speedballowy, ktorego celem bedzie promocja tego sportu w regionie. Speedball to sportowa odmiana paintballu zaprojektowana tak aby mogła być oglądana przez widzów. W speedballu biorą udział dwie drużyny. Gra rozgrywana jest na obszarze mniej więcej polowy boiska pilkarskiego.
Klub planuje zorganizowac 3 turnieje na terenie Rzeszowa. Turnieje odbywac sie beda w weekendy, w sobote lub w niedziele. Szczegolowy terminarz zostanie ustalony wraz z druzynami, ktore zgłoszą sie na turniej. W przypadku gdy zainteresowanie turniejem będzie duże, istnieje mozliwosc rozegrania wiekszej ich liczby.
Nagroda za wygranie elminacji jest cos na pocieszenie. Np. zgrzewka piwa + jakies gadżety od sponsorow jesli takowi sie znajdą, zas w razie wiekszego zainteresowania - glowna nagroda będzie puchar ufundowany przez firme ktora bedzie chciala go zasponsorowac
Regulamin: (moze ulec zmianie po konsultacjach z chetnymi do gry)
1. Turniej przeznaczony jest tylko i wylacznie dla amatorow tego sportu. Kazda druzyna musi skladac sie z minimum 3 zawodnikow. W turnieju wezmie udzial minimum 9 amatorskich druzyn, w kazdej eliminacji turnieju bedzie obowiazywala zasada kazdy z kazdym. W przypadku gdy w danym turnieju bedzie wiecej niż 12-scie druzyn, zostana one podzielone na dwie grupy.
2. Za wygranie turnieju druzyna otrzymuje 25 punktow. Drugie miejsce 22 punkty, trzecie 20, czwarte 18, piate 16 itd.
3. Organizacja i sedziowaniem zajmie sie klub Confederates.
4. Punktacja za kazdy mecz, 10 pkt za zdjetego przeciwnika , 10 pkt za swojego zawodnika pozostajacego w grze, 20 pkt za pierwsze podjecie flagi, 20 pkt za doniesienie flagi przeciwnika do swojej bazy
5. ilosc kulek na zawodnika na jeden mecz bedzie ustalana w zaleznosci od ilosci druzyn. Nie bedzie to jednak wiecej niz 50 kulek, co da max 150 kulek na druzyne na jeden mecz.
6. Wpisowe od druzny bedzie wynosilo okolo 120 zl +/- 20 zl za jedna eliminacje turnieju. Za pieniadze, ktore zostana z wpisowego kupimy wode, reczniki do wycierania farby, jakies plyny do czyszczenia masek, anifoga itp. Wpisowe jest gwarancja gry w turnieju, zas jego wczesniejsza wplata pozwoli nam lepiej sie przygotowac i uniknac niespodzianek. Jesli druzyna zaplaci wpisowe a sie nie pojawi, pieniadze przechodza na poczet kolejnej eliminacji turnieju.
7. wszystko co nie zostalo tu zapisane zostanie ustalone z chetnymi druzynami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tosiabunio Mieczyk

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Pomysł oczywiście świetny.
Dlaczego jednak nie oprzeć się wprost o regulamin PPLH, przynajmniej w zakresie samej rozgrywki, niekoniecznie organizacji?
Ograniczenie do spłuczki jest rozsądne, bo kto będzie odliczał mozolnie te 50 kulek na łeb i pilnował, czy ktoś nie przemycił jednej albo dwóch?. No i speed to speed, trochę farby musi polecieć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 2:52 pm Temat postu: |
|
|
Bedzie oparty o regulamin PPLH oczywiscie z wyjatkami bo graja amatorzy. Limit do 50 kulek jest po to zeby zachecic jak najwiecej ludzi, gdybysmy dawali po spluczce na glowe kasa za wpisowe by wzrosla do 300zl... Zreszta patrzac na doswiadczenie ze studenckiego turnieju taka liczba kulek na mecz jest wystarczajaca brajac na Tipkach. My dajemy kulki jak rowniez zbieramy je po grze, zeby nie bylo sytuacji ze ktos sobie odklada na potem  _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
Serwis, kule i wogole;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 3:14 pm Temat postu: |
|
|
| narazie sprawdzmy jakie bedzie zainteresowanie. Odnosnie ilosci kulek to wiadome ze nie bedziemy liczyc dokladnie 50 dla kazdego co do sztuki... chodzi o ogolny zarys jak to bedzie wygladalo... pozniej sie wszystko zweryfikuje i ustali wraz chetnymi osobami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vilgerfortz Rekrut

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym zagral, amator jestem, ochote mam no ale zalezy kiedy to bedzie ? Jak cos w okolicach wrzesnia lub pazdziernika to moze wpadne  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 6:31 pm Temat postu: |
|
|
W tym miejscu az prosi sie cytat z psi "chodziło o amatorów paintballa, a nie dziwek, wódy i dragów"
Wiec Kozi nie mozesz bo miales spora stycznosc z paintballem. _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
tosiabunio Mieczyk

|
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 6:52 pm Temat postu: |
|
|
| kogut napisał: | | narazie sprawdzmy jakie bedzie zainteresowanie. Odnosnie ilosci kulek to wiadome ze nie bedziemy liczyc dokladnie 50 dla kazdego co do sztuki... chodzi o ogolny zarys jak to bedzie wygladalo... pozniej sie wszystko zweryfikuje i ustali wraz chetnymi osobami. |
No to niech będzie tuba 100, bo to łatwo odmierzyć. Ale co mi tam, to dla amatorów, nie profesjonalistów, jak ja  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogut Site Admin

|
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 8:10 am Temat postu: |
|
|
| niee to kozi zagra w turnieju zwyklym dla wszystkich... bo z tymi co klamke na oczy pierwszy raz zobacza to nie ma sensu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 7:40 am Temat postu: |
|
|
Jak wam idzie montowanie druzyn ja juz mam jedna na 100% w porywach do 2och. Jak dobrze pojdzie to sie wyrobimy do 11stego. DZIALAC PANOWIE! _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur_b Weteran
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 11:43 am Temat postu: |
|
|
Super, tylko Artur niech to beda amatorzy  _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hash Weteran

|
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 12:42 pm Temat postu: |
|
|
wici rozpuściłem brak odpowiedzi jak na razie... _________________ enjoy responsibly |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patryk Weteran

|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Panowie reaktywuje temat. Ja juz mam 2-3 druzyny. Moze sie wezmiemy w garsc i zorganizujemy cos 2 wrzesnia? _________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. Przychodzi taki jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to robi.
|
| Powrót do góry |
|
 |
BaracudaV Weteran

|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
| Patryk napisał: | "chodziło o amatorów paintballa, a nie dziwek, wódy i dragów" |
No to ja sie nie lapie ani tu ani tu, mam płodne dni
Do potem _________________ 2 FAST 4 YOU
GG : 2891009 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mirek Rekrut
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 10:20 pm Temat postu: |
|
|
| Jeżeli można to 1 trójka sie też pisze na 100% i może jeszcze się załatwi z 2 inne od Nas |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|